Purchase Linux CDs / DVDs / Flash Drives at OSDisc.com

Welcome to Our Community

While Linux.org has been around for a while, we recently changed management and had to purge most of the content (including users). If you signed up before April 23rd, 2017 please sign up again. Thanks!

Newbie Question: How to make wine run an application?

Discussion in 'Getting Started' started by anceintsz, Jan 11, 2019.

  1. anceintsz

    anceintsz New Member

    Joined:
    Jan 11, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I am trying to go by a tutorial I found on installing Vortex, a mod-managing tool for Skyrim and other games. When I type in wine file:///home/user/Downloads/Vortex-1-0-16-15-1544094539.exe it says
    cannot find 'file:///home/user/Downloads/Vortex-1-0-16-15-1544094539.exe'

    What am I doing wrong?


    (Log in to hide this advertisement)


    My Wine version is
    wine-3.0 (Ubuntu 3.0-1ubuntu1)

    I'm running Linux Mint 19.1 Mate
     
    #1 anceintsz, Jan 11, 2019
    Last edited: Jan 11, 2019
  2. poorguy

    poorguy Well-Known Member

    Joined:
    Jul 29, 2018
    Messages:
    179
    Likes Received:
    256
    #2 poorguy, Jan 11, 2019
    Last edited: Jan 11, 2019
  3. anceintsz

    anceintsz New Member

    Joined:
    Jan 11, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    1st: Got Wine.
    Also going by itsfoss I can't even create a wineprefix
    "$HOME/.wine/c_drive"
    "bash: /home/user/.wine/c_drive: No such file or directory"

    2nd: Can you even use playonlinux to install an application? I tried and it just does nothing.

    This tutorial

    Also with howtogeek I right click on the .exe and don't see anywhere it says
    "Open with Wine Windows Program Loader"

    but I do get an option to open with PlayOnLinux and it still does nothing
     
  4. poorguy

    poorguy Well-Known Member

    Joined:
    Jul 29, 2018
    Messages:
    179
    Likes Received:
    256
    I've only used Play On Linux and that was years ago and after I installed POL I picked through the app menu and found the program I wanted and selected it where it then installed and ran.

    Please be patience and I'm sure that someone who knows will be able to help.

    My apologies for being unable to offer some help. :(
     

Share This Page