Web Browsers Freezing on Ubuntu 19.10

l0rtk1pan1dz3

New Member
Hey guys

I'm new on linux, i've just installed Ubuntu 19.10 and when i open Web Browser sometimes they're freezing but cursor is working
 


Condobloke

Well-Known Member
G'day and welcome to linux.org

Which browser ?
 

Condobloke

Well-Known Member
What are the specs of your pc/laptop ?

You could also try Chromium browser...it should be located in software manager on 19.1

Are there any other signs of freezing in the pc ?

It sounds very much like either insufficient ram or maybe a slow processor or possibly even a graphics card driver glitch.

Give us some detail...Brand/model/cpu/ram/ etc etc etc
 

poorguy

Well-Known Member
Hello l0rtk1pan1dz3,

Welcome to Linux.org.

Please list your system specs make / model / processor / amount of memory / graphics card or integrated graphics adapter.

Ubuntu is a resource demanding distro and can and will load a processor if the graphics card isn't powerful enough to run Gnome3 user interface.
 
Last edited:

l0rtk1pan1dz3

New Member
Hello l0rtk1pan1dz3,

Welcome to Linux.org.

Please list your system specs make / model / processor / amount of memory / graphics card or integrated graphics adapter.

Ubuntu is a resource demanding distro and can and will load a processor if the graphics card isn't powerful enough to run Gnome3 user interface.
What are the specs of your pc/laptop ?

You could also try Chromium browser...it should be located in software manager on 19.1

Are there any other signs of freezing in the pc ?

It sounds very much like either insufficient ram or maybe a slow processor or possibly even a graphics card driver glitch.

Give us some detail...Brand/model/cpu/ram/ etc etc etc
system H61M-S2-B3
/0 bus H61M-S2-B3
/0/0 memory 128KiB BIOS
/0/4 processor Intel(R) Pentium(R) CPU G620
/0/4/a memory 64KiB L1 cache
/0/4/b memory 3MiB L2 cache
/0/17 memory 6GiB System Memory
/0/17/0 memory 2GiB DIMM 1066 MHz (0,9 ns)
/0/17/1 memory DIMM [empty]
/0/17/2 memory 4GiB DIMM 1066 MHz (0,9 ns)
/0/17/3 memory DIMM [empty]
/0/100 bridge 2nd Generation Core Processor
/0/100/1 bridge Xeon E3-1200/2nd Generation C
/0/100/1/0 display GF119 [GeForce GT 520]
/0/100/1/0.1 multimedia GF119 HDMI Audio Controller
/0/100/16 communication 6 Series/C200 Series Chipset
/0/100/1a bus 6 Series/C200 Series Chipset
/0/100/1a/1 usb1 bus EHCI Host Controller
/0/100/1a/1/1 bus Integrated Rate Matching Hub
/0/100/1a/1/1/1 input Twin USB Gamepad
/0/100/1a/1/1/2 input USB Keyboard
/0/100/1b multimedia 6 Series/C200 Series Chipset
/0/100/1c bridge 6 Series/C200 Series Chipset
/0/100/1c.4 bridge 6 Series/C200 Series Chipset
/0/100/1c.4/0 enp3s0 network AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet
/0/100/1d bus 6 Series/C200 Series Chipset
/0/100/1d/1 usb2 bus EHCI Host Controller
/0/100/1d/1/1 bus Integrated Rate Matching Hub
/0/100/1d/1/1/3 generic 802.11 n WLAN
/0/100/1d/1/1/5 input Gaming Mouse
/0/100/1d/1/1/6 multimedia USB Audio Device
/0/100/1e bridge 82801 PCI Bridge
/0/100/1f bridge H61 Express Chipset LPC Contr
/0/100/1f.2 scsi0 storage 6 Series/C200 Series Chipset
/0/100/1f.2/0 /dev/sda disk 500GB Hitachi HDS72105
/0/100/1f.2/0/1 /dev/sda1 volume 97GiB Windows NTFS volume
/0/100/1f.2/0/2 /dev/sda2 volume 9416MiB Windows NTFS volume
/0/100/1f.2/0/3 /dev/sda3 volume 231GiB Windows NTFS volume
/0/100/1f.2/0/4 /dev/sda4 volume 126GiB Extended partition
/0/100/1f.2/0/4/5 /dev/sda5 volume 19GiB EXT4 volume
/0/100/1f.2/0/4/6 /dev/sda6 volume 3905MiB Linux swap volume
/0/100/1f.2/0/4/7 /dev/sda7 volume 103GiB EXT4 volume
/0/100/1f.2/1 /dev/cdrom disk DVDRAM GH22NS70
/0/100/1f.3 bus 6 Series/C200 Series Chipset
/0/100/1f.5 storage 6 Series/C200 Series Chipset
/0/1 system PnP device PNP0c02
/0/2 system PnP device PNP0b00
/0/3 communication PnP device PNP0501
/0/5 printer PnP device PNP0400
/0/6 system PnP device PNP0c02
/0/7 generic PnP device ICD0001
/0/8 generic PnP device INT3f0d
/0/9 system PnP device PNP0c02
/0/a system PnP device PNP0c01
/1 wlx10a4bef8df5e network Wireless interface
 

poorguy

Well-Known Member
OK are you using a graphics card or onboard integrated graphics because the motherboard shows to have integrated graphics.


If so that could be the problem as Ubuntu needs a real graphics card to run it properly as it is requires a lot of system resources resource demanding.

If you are using a graphics card based on the specs you posted the graphics card GF119 [GeForce GT 520] may not be able to run Ubuntu without a proprietary graphics driver.

Have you looked in additional drivers under software and updates to see if a graphics driver is available.

You also might want to try a lighter weight Linux Distro such as Linux Mint 19.1 Xfce or Linux Mint 19.2 Xfce.
 
Last edited:



Members online


Latest posts


Top