Every time I install grub, I can't get into the BIOS

Trombo

New Member
Credits
31
I installed Arch Linux alongside Windows and I can boot both operating systems after pressing F12. But when I want to go into the BIOS, the screen goes black and there is a small white line in the upper left corner.
15986979301928006716983446421710.jpg

Then I reinstalled the BIOS, but the I can no longer boot Arch Linux. But if I reinstall GRUB with a boot stick, I won't get into the BIOS again.

I have a Acer Aspire A315-51 laptop.
 


Vrai

Well-Known Member
Credits
2,592
Then I reinstalled the BIOS
Interesting. Are you sure you reinstalled the "BIOS"?

Have you turned off or disabled "Fast Boot" in Windows?

Here is some food for thought:




 

Trombo

New Member
Credits
31
Interesting. Are you sure you reinstalled the "BIOS"?
Yeah. I downloaded the official Bios Update Application on Windows and it updated the Bios and after the installation I was able to enter the Bios. Sorry that I wrote reinstalled, I mean update, but for me in this case it is the same

Have you turned off or disabled "Fast Boot" in Windows?
I tried with both, enabled and disabled, but nothing worked in this case
 

wizardfromoz

Super Moderator
Staff member
Gold Supporter
Credits
5,999
But when I want to go into the BIOS, the screen goes black and there is a small white line in the upper left corner.
G'day @Trombo and welcome to linux.org :)

Do you mean when you want to go into the Grub Menu, showing Arch and Windows, or do you mean you get a Grub Menu, select Arch and then end up with the blank screen with cursor, or other?

I am a little confused (some might say my normal state of mind, but then I turn them into toads).

Off for my evening in Oz, back tomorrow.


Cheers

Chris Turner
wizardfromoz
 



Top