Pulseaudio bug with skype

Discussion in 'Linux Audio / Video' started by bashcommando, Jul 9, 2014.

  1. bashcommando

    bashcommando Active Member

    Messages:
    212
    Likes Received:
    43
    Trophy Points:
    28
    I go on skype with my friends and then everything either starts buzzing or when my friends talk it sounds like they are a robot/what we call "bubble voice". Help?

  2. GrumpyOldMan

    GrumpyOldMan Active Member

    Messages:
    149
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    28
    I avoid pulseaudio like the plague (or Metro UI). When I had to do skype work, I got rid of pulse, and stuck strictly with ALSA - they don't always play nice together.
  3. bashcommando

    bashcommando Active Member

    Messages:
    212
    Likes Received:
    43
    Trophy Points:
    28
    I stopped pulseaudio and my speakers stopped working entirely. When I tried relaunching, it gave me a error. I'll try and use just Pulseaudio.
  4. ryanvade

    ryanvade Administrator Staff Member Staff Writer

    Messages:
    1,338
    Likes Received:
    445
    Trophy Points:
    83
    Skype does not fully support Pulse. And the latest skype for linux has NO alsa support. I think this is a mic problem, caused by latency. This may help:
    Code:
    sudo sed -i 's/^Exec=.*/Exec=env PULSE_LATENCY_MSEC=30 skype %U/' /usr/share/applications/skype.desktop
  5. Prince

    Prince New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    3

Share This Page