Bridge Interface/Physical and KVM interface shows up after unplugged the cable

duahimasnhu816

New Member
Joined
Jan 26, 2023
Messages
1
Reaction score
0
Credits
14
Hello Experts.

I have debian 10 and installed KVM, the Hardware I have it has 2 ports. I made it Bridge to connect with KVM. everything is working fine now any isssue.
the issue i have is when i disconnect the cable the port whether its is physical/bridge interface of the host OS or a port of my virtual machine image. shoes up after unplugged the cable. kindly find below /etc/network/interfaces details and Ip link for your reference.

1674746278272.png

1674746327936.png
 


Lord Boltar

Well-Known Member
Joined
Nov 24, 2020
Messages
2,216
Reaction score
1,621
Credits
16,361
is this a desktop or laptop? - Is you wireless active? I do not see it listed but worth a look - try turning it off and see if it goes away

Also I believe on your bridge connection (br0) (br1) STP should be enabled on the bridge used for KVM virtual machines yours is showing off (bridge_stp off)

Fix this in your /etc/network/interfaces file add the line
bridge_stp on

I think this is why it is not shutting down correctly - might be wrong though

See here - https://wiki.libvirt.org/page/Networking#Debian.2FUbuntu_Bridging
 
Last edited:
MALIBAL Linux Laptops

Linux Laptops Custom Built for You
MALIBAL is an innovative computer manufacturer that produces high-performance, custom laptops for Linux.

For more info, visit: https://www.malibal.com

Members online


Latest posts

Top