Powerdns behind load balancer thinking it's not authoritative

Discussion in 'General Server' started by giggity, Dec 14, 2011.

  1. giggity

    giggity New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Hello,
    We have 2 nameservers:
    ns1.domain.com
    ns2.domain.com

    ns1 = dell r200 (let's call this ip: 192.168.0.2)
    ns2 = coyote point load balancer which points to two OLD "joe's brand" servers running old versions of debian/pdns (let's call this ip: 192.168.0.3)
    (the two old ones that are working fine are 192.168.0.11 and 192.168.0.12)

    The plan is:
    - Replace the ns1 r200 with a r410 (up and running/testing currently)
    - Replace the tired pair of servers behind the load balancer with two VMs

    I have everything installed and slowly testing things. The new nameservers respond when queried directly.

    I'm running powerdns on all three. ns1-test is the master and the two VMs are slaves - running mysql replication off ns1.
    I'm using another server we have as a recursor.

    To test things, I placed one of the VMs behind the load balancer to see how things would fly..

    First, I was getting responses like:
    I fixed that by adding a route for 192.168.0.5 to go out through the load balancer @ 192.168.0.3

    Now, i'm down to my last issue to fix which is non-authoritative errors..
    (these domains are all set up with my nameservers as primary and secondary)

    When I query the load balancer (ns2 ip address), i'll sometimes get a good answer back.. and sometimes it'll say "connection timed out; no servers could be reached".


    How do I tell pdns that it's authoritative for the domains?

    Thanks
  2. Habbie

    Habbie New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Hi,

    PDNS is authoritative as long as it can find SOA records in your configured backend. Are you sure you have your backend configured and filled correctly?

    - Peter (PowerDNS developer)
    Rob likes this.
  3. giggity

    giggity New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Sorry, yes - I figured this out..

    Turns out it was running fine and it was telling the truth ;) We have a couple thousand zones and I thought the ones that it was complaining about were still active.

    Thanks for such a great product!

Share This Page