Please help me!

Discussion in 'Getting Started' started by cjemmerich, Feb 5, 2012.

  1. cjemmerich

    cjemmerich New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Just installed Ubuntu and first time user. I can connect to my router via wifi no problem but as soon as I plug the cable in, no internet via hard line. I'm beyond confused, very frustrating and makes no sense. Please help-ideas?

  2. Rob

    Rob Administrator Staff Member

    Messages:
    565
    Likes Received:
    171
    Trophy Points:
    43
    What version of Ubuntu? Do you see any activity in the NetworkManager portion of the top status bar on your desktop? Once you're connected, you should see a pair of up/down arrows..
  3. Rob

    Rob Administrator Staff Member

    Messages:
    565
    Likes Received:
    171
    Trophy Points:
    43
    Also, what does 'ifconfig' in a terminal tell you about your connections when you plug in the network cable?
  4. cjemmerich

    cjemmerich New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Further details

    Thank you first off! I just downloaded Ubuntu 11.10 and I didn't have the arrows until I manually went into it and put in my IP address and all that. Not sure what to enter for DNS and domain though. I will get more info for you when I get home.

    Also, if you may know how to help on a separate issue, I cannot install graphics drivers for some reason and my gnome 3 screen looks like crap (pixilated around edges and download progress windows are stretched and distorted).

    Again, if you can help that would be great because I'm now lost.
  5. cjemmerich

    cjemmerich New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This is what pops up after ifconfig is entered


    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 60:eb:69:19:8f:3a
    inet6 addr: fe80::62eb:69ff:fe19:8f3a/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:70 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:3
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:19706 (19.7 KB)
    Interrupt:43

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

    wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 20:7c:8f:2b:63:4c
    inet6 addr: fe80::227c:8fff:fe2b:634c/64 Scope:Link
    UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:32317 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:16772 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:47777163 (47.7 MB) TX bytes:1713082 (1.7 MB)
  6. Phoenix

    Phoenix New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You need to have the service man to have your connection fixed.
    After you get eth0 to work, you get to configure wlan.
    To manually connect, please use $ sudo dhclient.
  7. cjemmerich

    cjemmerich New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm sorry, I don't understand what you wrote.
  8. carbon333

    carbon333 New Member

    Messages:
    87
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    You need to get IP address from DHCP server by typing:

    sudo dhclient eth0
  9. dtouzeau

    dtouzeau New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Or fix an ip address
    ifconfig eth0 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0
  10. Jamsers

    Jamsers New Member

    Messages:
    28
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Also please go to Additional Drivers and install any drivers that are awaiting there. That might help you with your graphics problem. Most video cards require proprietary drivers to run properly, and Ubuntu doesn't install them by default - you have to explicitly install them. Just do a search for Additional Drivers.
  11. scotty

    scotty New Member

    Messages:
    84
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Sometimes you need to install the windows drivers into ubuntu, No wireless is a common problem. Sometimes the drivers are already there, but you just need to switch them on, you can find them in the Additional Drivers section as Jamsers said above.

Share This Page