1. IMPORTANT - 11/13/2015: In light of a possible breach we have scrubbed all passwords. You will need to request a password reset through the site. Click here for more information.

Can't authenticate with LDAP, keep getting the error 49 (invalid credentials)

Discussion in 'Web Server' started by Gijs, Jan 17, 2013.

  1. Gijs

    Gijs New Member

    Jan 17, 2013
    Likes Received:

    I am dispirited at this time, really, I tried to solve this for days and days and days, the whole day but I am out of options. I can't solve it and I have to solve it. Hopefully, someone can help me here!

    So what I am trying to achieve, is to autenticate Joomla users with Kerberos, via LDAP. I used this manual:
    rjsystems.nl/en/2100-d6-kerberos-openldap-provider.php (can't provide it as a link because this is my first post)

    And I can authenticate fine with kerberos but if I use LDAP (still authenticating with Kerberos but via LDAP), it keeps saying in /var/log/syslog:

    slapd[2825]: conn=1017 fd=20 ACCEPT from IP= (IP=
    slapd[2825]: conn=1017 op=0 BIND dn="cn=admin,dc=[domain],dc=local" method=128
    slapd[2825]: conn=1017 op=0 BIND dn="cn=admin,dc=[domain],dc=local" mech=SIMPLE ssf=0
    slapd[2825]: conn=1017 op=0 RESULT tag=97 err=0 text=
    slapd[2825]: conn=1017 op=1 SRCH base="ou=people,dc=[domain],dc=local" scope=2 deref=0 filter="(uid=[username])"
    slapd[2825]: conn=1017 op=1 SEARCH RESULT tag=101 err=0 nentries=1 text=
    slapd[2825]: conn=1017 op=2 BIND anonymous mech=implicit ssf=0
    slapd[2825]: conn=1017 op=2 BIND dn="uid=[username],ou=people,dc=[domain],dc=local" method=128
    slapd[2825]: conn=1017 op=2 RESULT tag=97 err=49 text=
    conn=1017 op=3 UNBIND
    conn=1017 fd=20 closed

    So everything looks fine except at the end the error 49 which means wrong credentials. And I am sure they are not.

    I Googled every page that is related with above error but without any luck.

    Hopefully someone can help me out, thanks a lot!!


Share This Page